Φροντίδα Ιπποειδών- Άνοιξη 2023

12 γαϊδουράκια δέχθηκαν κτηνιατρική φροντίδα

· Partnerships,Equines,programs

For the English summar of this article please read here

 

broken image

11-12 Μαρτίου, 2023: η ομάδα Φροντίδας Ιπποειδών της Animal Action Greece επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το νησί της Καρπάθου. Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση από την Animal Welfare Karpathos, μετά από επικοινωνία της υπεύθυνης κτηνιάτρου Άννας Κατωγυρίτη, με την Ελίζα Γκέσκου, κτηνίατρο και Συντονίστρια του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών, για ένα γαϊδουράκι με υπερμεγέθεις οπλές για το οποίο ήταν απαραίτητος άμεσος εξονυχισμός. Η ομάδα που επισκέφθηκε το νησί, όπως και το 2021 ήταν: κτηνίατρος κ. Κώστας Όκκας, οδοντοτεχνικός κ. Άλκης Γκέσκος και πεταλωτής κ. Τάσος Σκύλλας

Η ομάδα φρόντισε συνολικά 12 γαϊδουράκια, προσφέροντας κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο υπέργηρο γαϊδουράκι με τις υπερμεγέθεις οπλές, οι οποίες εξονυχίστηκαν με αρκετή δυσκολία αλλά πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το ζώο λόγω της ηλικίας και της χρόνιας κατάστασής του έχει προβλήματα και στις αρθρώσεις του. Εξετάστηκε λεπτομερώς και δόθηκαν οι απαραίτητες θεραπείες.

broken image

Μετά τον εξονυχισμό βελτιώθηκε αισθητά η κίνηση του ζώου, θα χρειαστούν όμως και άλλοι, τακτικοί εξονυχισμοί καθώς και τακτική χορήγηση αναλγητικών για να μπορέσει να διατηρηθεί σε μια ικανοποιητική κατάσταση. Η Animal Welfare Karpathos έχει αγοράσει τα απαραίτητα αναλγητικά φάρμακα τα οποία χορηγούνται στο γαϊδουράκι με την πλήρη συνεργασία του κηδεμόνα του.

Οι δύο οργανώσεις θα είμαστε σε επικοινωνία για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να προσφέρουμε φροντίδα και μελλοντικά. Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε και την αναφορά της Animal Action Greece για περισσότερες λεπτομέρειες για τη φροντίδα που δέχθηκαν γενικότερα τα ιπποειδή της Καρπάθου.

Η Animal Welfare Karpathos ευχαριστεί θερμά την Animal Action Greece για ακόμα μία επιτυχημένη συνεργασία, καθώς και τους χορηγούς: Billy's Rent a Car (ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο), Calypso Bay Apartment Studios (3 δωμάτια για την ομάδα), Σταυρούλα/ Γιώργο Κατωγυρίτη και AWK (δείπνο/μεσημεριανό). Τα αεροπορικά εισιτήρια της επίσκεψης καλυφθηκαν από την Animal Action Greece.

 

broken image
broken image
broken image