Πρόγραμμα Στειρώσεων Γατών: Διαφάνι, 12-15 Μαρτίου, 2023

Spay/neuter program: Diafani, Karpathos March 12-15th, 2023

· Announcement,Spay Neuter Programs
broken image

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου- Animal Welfare Karpathos ανακοινώνει ένα ακόμα πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών που θα πραγματοποιηθεί 12-15 Μαρτίου 2023 στην περιοχή του Διαφανίου στην Κάρπαθο. Το πρόγραμμα έλαβε ομόφωνη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου και θα χρηματοδοτηθεί από την Φιλοζωική Δράση Καρπάθου και τον κύριο Tim Luard εις μνήμιν της συζύγου του Alison McEwan.

   Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι γάτες που θα παγιδευτούν θα στειρωθούν, αποπαρασιτωθούν και θα εμβολιαστούν για βασικές νόσους. Ταυτόχρονα, εφόσον έχουν άλλα νοσήματα θα δοθεί κατάλληλη θεραπεία. Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει όσα περισσότερα ζώα γίνεται προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή κτηνιατρική περίθαλψη.

Όπως και το 2021 με το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στην Όλυμπο, έτσι και αυτή τη φορά προσωρινή κλινική που θα δημιουργηθεί στο Διαφάνι θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές του ΓΕΩΤΕΕ. Οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από την κτηνίατρο Άννα Κατωγυρίτη με τη βοήθεια νοσηλευτικού προσωπικού που θα έρθει από το εξωτερικό. Γάτες θα στειρωθούν και από το χωριό της Ολύμπου κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι παγιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά με παγίδες που διαθέτει η ΦΔΚ για την ασφάλεια των ζώων και των εθελοντών. Οι γάτες θα παραμείνουν, όπως πάντα, στην προσωρινή κλινική για 24 ώρες πριν απελευθερωθούν ακριβώς στο σημείο από το οποίο απελευθερώθηκαν έτσι ώστε να έχουν αναρρώσει πλήρως από την αναισθησία.

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου καλεί τους συμπολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά να στείλουν μήνυμα στη σελίδα Facebook της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου- Animal Welfare Karpathos ή να στείλουν email στο volunteer@AnimalWelfareKarpathos.com.

Εφόσον επιθυμείτε να συμβάλλετε στο έργο της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου με δωρεά παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας μέσω email Donate@AnimalWelfareKarpathos.com ή μέσω της σελίδας Facebook.

Μετά το τέλος του προγράμματος θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι δωρητές.

broken image