Προγράμματα Στειρώσεων 2024- Φιλοζωική Δράση Καρπάθου

· Announcement,volunteers,Spay Neuter Programs

For English please click here. 

 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τα δύο προγράμματα στειρώσεων που ετοιμάζουμε για τα αγαπημένα μας αδέσποτα στο νησί. Στις 16-20 Φεβρουαρίου 2024 στο χωριό Όθος και τον Ιούλιο 2024 στην Αρκάσα (από εκεί θα στειρωθούν γάτες και από Λευκό/ Μεσοχώρι). Για τα προγράμματα έχει γίνει επίσημη αίτηση στον Δήμο Καρπάθου. Τα προγράμματα θα ηγηθεί η κτηνίατρος Άννα Κατωγυρίτη με την συμβολή κτηνιάτρων από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων θα προσέλθουν στο νησί κτηνίατροι από το εξωτερικό, με πολυετή εμπειρία σε ανάλογα χειρουργεία. Οι εθελοντές κτηνίατροι θα συνοδεύονται από πιστοποιημένες κτηνιατρικές νοσοκόμες που θα φροντίσουν τις γάτες πριν και μετά τα χειρουργεία. Σε όλους τους κτηνιάτρους και τις νοσοκόμες που λαμβάνουν μέρος στα προγράμματα της ΦΔΚ έχει γίνει προηγουμένως λεπτομερής συνέντευξη ώστε να ελεγχθεί η εμπειρία τους και τα κτηνιατρικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν.

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου από το 2022 εστιάζει τα προγράμματα της σε μια περιοχή τη φορά καθώς έτσι βλέπουμε καλύτερα αποτελέσματα στον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων. Για το λόγο αυτό δεν θα δεχόμαστε γάτες από άλλες περιοχές εκτός και αν έχουμε ολοκληρώσει τον επιθυμητό αριθμό στειρώσεων στα χωριά. Ταυτόχρονα με τις στειρώσεις, όλες οι γάτες εμβολιάζονται, απόπαρασιτώνονται και ελέγχονται για άλλα νοσήματα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

1. ΔΩΡΕΕΣ
   Εφόσον επιθυμείτε να γίνετε χορηγός ή να συνεργαστείτε μαζί μας ως επιχείρηση για ένα ή και τα δύο από τα προγράμματα σας παρακαλούμε στείλτε μας email στο donate@AnimalWelfareKarpathos.com 

Επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν δωρεές σε είδος (δωμάτια για εθελοντές, φαγητό, φαρμακευτικά είδη κτλ). Όλοι οι χορηγοί αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας μετά το τέλος του προγράμματος. Δείτε ανάλογο παράδειγμα εδώ.

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου καλύπτει όλα τα έξοδα για τα προγράμματα που πραγματοποιεί μέσω των δωρεών που λαμβάνει. Δεν λαμβάνουμε καμία χορηγία από το κράτος ή τον Δήμο. Εφόσον επιθυμείτε να συνεισφέρετε στο έργο μας μπορείτε να κάνετε δωρεά διά τραπέζης ή του charity approved PayPal που διαθέτουμε:

  • Εθνική Τράπεζα, National Bank of Greece
    • Account name: Animal Welfare Karpathos - Φιλοζωική Δράση Καρπάθου
    • IBAN: GR44 0110 3870 0000 3870 0337 314
    • SWIFT code: ETHNGRAA
    • Purpose/ αιτιολογία: DONATION / ΔΩΡΕΑ
  • PayPal: donate@AnimalWelfareKarpathos.com 

2. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου βασίζεται σε εθελοντές για όλα της τα προγράμματα. Εφόσον επιθυμείτε να βοηθήσετε με την παγίδευση και απελευθέρωση γατών κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων συμπληρώστε την αίτηση παρακάτω. Μόνο 1-2 ώρες την ημέρα αρκούν για να συνεισφέρετε σημαντικά στην ευημερία των γατών. Σε όλους τους εθελοντές που δεν έχουν ξανά συνεργαστεί με την ΦΔΚ θα γίνει σεμινάριο για την ασφαλή παγίδευση των γατών.

 

broken image

 

broken image