Φιλόζωοι κάτοικοι της Καρπάθου παρευρέθηκαν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου

13 Οκτωβρίου, 2020: Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου - Animal Welfare Karpathos πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο Atlantis, εκδήλωση για κατοίκους του νησιού που είχαν εκφράσει την επιθυμία να γίνουν ενεργοί εθελοντές της οργάνωσης. Οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν για την μακρόχρονη ιστορία της φιλοζωίας στο νησί, καθώς και για τον πρώτο επίσημο σύλλογο που είχε ιδρυθεί από Γερμανούς και Καρπάθιους κατοίκους και επισκέπτες το 2002. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση των δράσεων που έχει πραγματοποιήσει και που θα πραγματοποιήσει μελλοντικά η οργάνωση. Την παρουσίαση πραγματοποίηση η πρόεδρος της οργάνωσης, Σοφία Χήρας- Μικρού.

broken image

Μετά το τέλος της παρουσίασης, όλοι οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των αδέσποτων ζώων στο νησί. Τονίστηκε η σημασία των στειρώσεων καθώς και η δημιουργία πρότυπου κυνοκομείου- κάτι για το οποίο συνεργαζόμαστε με τον Δήμο. Ηδη η Αννα Κατωγυρίτη έχει συζητήσει και παρουσιάσει εκτενώς ιδέες και σχέδια για τη δημιουργία πρότυπου κέντρου περίθαλψης ζώων στην Κάρπαθο.

Η εκδήλωση έδωσε μεγάλη ελπίδα σε όλους τους εθελοντές που έδειξαν ενθουσιασμό και ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια.

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους παρακάτω εθελοντές για την βοήθεια τους:

  • Γιώργο Κούρτη: για την παροχή του χώρου στο ξενοδοχείο Atlantis.

  • Σοφία Χήρας - Μικρού: για την παρουσίαση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

  • Μαρία Παυλάκου: για τα νόστιμα cupcakes και για την βοήθεια στον συντονισμό.

  • Luisa Ricaldone: για τα τους χυμους, καφέ και εδέσματα καθώς και για την βοήθεια στον συντονισμό

  • Anja Van Rossum και Ολυμπία Γιάννακα: για την βοήθεια στην διοργάνωση

  • Αννα Κατωγυρίτη: για την δημιουργία της παρουσίασης εικόνων και πληροφοριών

  • Alexandra Desmond και Haidee Πιττάς: για τον συντονισμό των προσκλήσεων

Αρκετοί από τους καλεσμένους έχουν πλέον γίνει επίσημοι εθελοντές της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου.

Προσεχώς: Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου θα παρουσιάσει δωρεάν online σεμινάρια πρώτων βοηθειών και σωστής φροντίδας διασωθέντων ζώων στις επόμενες 10 ημέρες. Οι παρουσιάσεις θα είναι ανοιχτές μόνο για όσους έχουν κάνει επίσημη εγγραφή για εθελοντισμό μέσω της οργάνωσης μας. Θα γίνει μια παρουσίαση στα ελληνικά και μια στα αγγλικά. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από την Άννα Κατωγυρίτη (κτηνίατρος, συνιδρυτικό μελος AWK). Εάν επιθυμείτε να γίνετε ενεργοί εθελοντές μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ: www.animalwelfarekarpathos.com/volunteer. Μείνετε συντονισμένοι!

Συνεργάτες και χορηγοί για αυτή την εκδήλωση: