Δελτίο Τύπου | 4 Οκτωβρίου, 2020

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με εκπροσώπους της MKO Animal Welfare Karpathos την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Δελτίο Τύπου

4 Οκτωβρίου, 2020

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με εκπροσώπους της MKO Animal Welfare Karpathos την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η αξιότιμη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε την Κάρπαθο για τον εορτασμό της επετείου της επανάστασης της Καρπάθου εναντίον της ιταλικής κατοχής, 5η Οκτωβρίου 1944. Με ευκαιρία την επίσκεψη αυτή, και εορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, 4 Οκτωβρίου 2020, οι εκπρόσωποι της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Animal Welfare Karpathos (Φιλοζωική Δράση Καρπάθου) Κα. Σοφία Χήρας και Δρ Άννα Κατωγυρίτη, συναντήθηκαν μαζί της κατ’ιδίαν. Κατά την συνάντηση, η αξιότιμη Κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ονομάστηκε επίτιμο μέλος της οργάνωσης.

Ο τίτλος του “Επίτιμου Μέλους” απονέμεται σε άτομα που έχουν βοηθήσει σημαντικά τα εκατοντάδες αδέσποτα της Καρπάθου ή έχουν συνεισφέρει στην ευζωία των ζώων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Ο τίτλος δίνεται έπειτα από ομόφωνη απόφαση των δύο διοικητικών επιτροπών της οργάνωσης. Ανάμεσα στα επίτιμα μέλη της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου συμπεριλαμβάνεται και η φημισμένη πρωτευοντολόγος και Πρέσβειρας Ειρήνης του ΟΗΕ Δρ Τζέιν Γκούντολ (Dr. Jane Goodall), η οποία έχει εκφράσει την στήριξη της για την οργάνωση.

Η κυρία Σακελλαροπούλου αποτελεί πρότυπο αρχηγού κράτους, καθότι καθόλη την διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει δείξει έμπρακτα την στήριξη της για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων.


Κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των εκπροσώπων με την Πρόεδρο συζητήθηκαν θέματα όπως η φιλοζωία στην Κάρπαθο και στην Ελλάδα γενικότερα και τρόποι με τους οποίους το κράτος μπορεί να στηρίξει περισσότερο τους εθελοντές που προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στην χώρα μας. Οι εκπρόσωποι επισήμαναν τη σημασία της καλής συνεργασίας μεταξύ δήμων και φιλοζωικών οργανώσεων για την επίτευξη του μέγιστου οφέλους για τα ζώα.

Τα ζώα έχουν αναγνωρισθεί πια και επίσημα από την επιστήμη σαν έλλογα όντα και αξίζουν την συλλογική προσπάθεια και αφοσίωση από το κράτος και τους πολίτες για την καλυτέρευση των συνθηκών τους και την προστασία των δικαιωμάτων τους. Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου ( Animal Welfare Karpathos) δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για αυτό και ως εκ τούτου συνεργάζεται με αξιόλογες και εγκεκριμένες τοπικές και διεθνείς οργανώσεις.

Φιλοζωική Δράση Καρπάθου- Animal Welfare Karpathos
www.AnimalWelfareKarpathos.com
Email: Press@AnimalWelfareKarpathos.com
Social Media: @animalwelfarekarpathos

broken image
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνώρισε το γατάκι που διασώσαμε πρόσφατα, την Καλυψώ!